COD NC: 5122.2.1
TIP PROGRAM: Calificare
DURATA CURSULUI: 4 LUNI(720 ORE)
PREGATIRE MINIMA NECESARA: INVATAMANT GENERAL OBLIGATORIU
DESCRIERE CURS:
Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã impãrtirea lor in portii.Bucãtarul utilizeazã in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele in preparate culinare.
Competente dobandite:
• Comunicarea la locul de munca.
• Desfasurarea muncii in echipa.
• Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca.
• Asigurarea conditiilor igienico-sanitare.
• Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei.
• Prevenirea poluarii mediului.
• Intocmirea documentelor specifice.
• Pregatirea antreurilor calde si reci.
• Pregatirea fripturilor.
• Pregatirea gustarilor calde si reci.
• Pregatirea mancarurilor din carne.
• Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase.
• Pregatirea preparatelor lichide.
• Pregatirea dulciurilor (deserturilor).
• Prepararea fondurilor glace.
• Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare.
• Realizarea actiunilor de supervizare si control.
• Realizarea aluaturilor de baza.
• Realizarea salatelor.
• Realizarea sosurilor.
ACTE NECESARE PENTRU DOSARUL DE ÎNSCRIERE:
• COPIE CARTE DE IDENTITATE
• COPIE CERTIFICAT DE NASTERE
• COPIE CERTICAT DE CASATORIE (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
• COPIE ACT DE STUDII
• ADEVERINTA MEDICALA (cu specificatia clinic sanatos)
PRET CURS 1400lei
Taxa de scolarizare se poate achita integral sau in rate.