Cofetar

coafor stilist
COAFOR
mai 11, 2022
ELECTRICIAN APARATE SI ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ENERGETICE
aprilie 7, 2021
Afiseaza tot
COD NC: 751202
TIP PROGRAM: Calificare
DURATA CURSULUI: 2 luni, (360 ore)
PREGATIRE MINIMA NECESARA: 8 clase


DESCRIERE CURS:
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cofetărie specializate și/sau unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor/cafenele/insule de gătire din hypermarketuri/mall/vagoane restaurant/vase de croazieră fluvială sau maritimă/unități mobile (food-truck)/tonete în piețe și târguri, cu capacități de producție diferite (de la unități de capacitate foarte mică, cu activitate preponderent manuală până la unități de producție de capacitate foarte mare, cu instalații de fabricație automatizate

Competente dobandite:
1. Utilizarea notiunilor introductive de TIC - competențe digitale
2. Dobândirea notiunilor de bază civice și sociale organizațional
3. Dobândirea notiunilor de bază antreprenoriale
4. Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
5. Aplicarea normelor de protecţie a mediului
6. Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
7. Întocmirea documentelor specifice
8. Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în cofetarie și utilizarea ustensilelor
9. Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in cofetărie.
10. Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor şi materialelor
11. Depozitarea şi transportul materiilor prime, materialelor auxiliare și semifabricatelor
12. Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosite în cofetărie
13. Prepararea si prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie
14. Prepararea și prelucrarea fursecurilor și produselor cu termen mare de valabilitate
15. Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor
16. Prelucrarea ciocolatei și prepararea produselor de ciocolaterie
17. Prepararea torturilor și prăjiturilor de eveniment
18. Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor
19. Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie
20. Ambalarea, depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie
21. Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor finite

ACTE NECESARE PENTRU DOSARUL DE ÎNSCRIERE:
• COPIE CARTE DE IDENTITATE
• COPIE CERTIFICAT DE NASTERE
• COPIE CERTICAT DE CASATORIE (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
• COPIE ACT DE STUDII
• ADEVERINTA MEDICALA (cu specificatia clinic sanatos)

PRET CURS 1200lei

Taxa de scolarizare se poate achita integral sau in rate.


Cursul este autorizat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, prin Comisiile de autorizare judetene, certificatul obtinut fiind recunoscut atat la nivel national cat si in Uniunea Europeana. Certificatul este insotit de un supliment descriptiv, care cuprinde competentele dobandite si certificate la finalizarea cursului.